Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden Actueel Jaaroverzicht (deel 2/2)

Geplaatst op: 30 december 2023

Aan de Steenbergenstraat werden dit jaar woningen gesloopt om ruimte te maken voor nieuwbouw.

Wat gebeurde er zoal dit jaar? In ieder geval genoeg om nog met u op terug te blikken. We doken de archieven van dit jaar in en hebben tal van nieuwswaardigheden op een rijtje gezet. Vandaag leest u deel 2, waarin we de gebeurtenissen van juli tot en met december doornemen.

In juli klonk een loeiharde klap boven Genemuiden: de bliksem sloeg in aan de Oostenbrugstraat met een brand tot gevolg. Meerdere huishoudens in de wijk konden hun elektrische apparaten afschrijven. De namen van de Hervormde scholen werden bekendgemaakt en de politie trok een spartelende dronkenlap uit de Bergingsvijver. Storm Poly hield huis in de gemeente met tal van omgewaaide bomen tot gevolg.

In augustus nam Condor het Blokzijlse bedrijf Hartex over en deed voormalig stadsgenoot J.J. van der Meulen intrede in de hervormde gemeente van Nieuwe Ter Aa. De Boni kondigde een verbouwing aan en werd in een nieuw jasje gestoken.

In september haalden medewerkers van de pont het nieuws. Ze onderschepten een fietsendief nadat een bestolen Gaellemuniger de pont had gebeld met de vraag om uit te zien naar haar tweewieler. Dominee Hulsman nam na 24 jaar afscheid van Genemuiden en vertrok naar Barneveld. De geldautomaten aan het Havenplein waren wekenlang in storing.

Een man uit Soest werd in oktober aangehouden nadat hij in Genemuiden een racefiets van 10.000 euro niet had teruggebracht. Tot schrik van de buurt werd in de Benthemersteeg een overleden vrouw in haar woning aangetroffen die daar al wekenlang bleek te liggen. De Biestemerk trok weer duizenden liefhebbers

In november kampte de Restaria met veel overlast. De zaak deed een oproep aan ouders in de hoop dat problemen zouden afnemen. Kindcentrum Ichthus kampte met een fikse leegloop onder personeel. Anneke van Dijk won een provinciale vrijwilligersprijs en de sint werd weer door honderden kinderen binnengehaald. De PVV werd ook in Zwartewaterland de grootste partij.

Het jaar werd goed afgesloten door onder andere de familie Fuite, ze namen slachterij Gosschalk over. Betap kwam in handen van Condor en de Winterfair trok volle straten. Aan het einde van het jaar werd het nog even spannend, want het Zwarte Water kwam erg hoog te staan.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500