Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan van de Kamperzeedijk levert beste installatiewerk

Geplaatst op: 9 februari 2024

Leerlingen van zes middelbare scholen uit de omgeving, deden donderdag en vrijdag mee aan de OVG-beroepenwedstrijd in Genemuiden. Verdeeld over de categorieën installatiewerk, metselwerk en timmerwerk streden de jongens om de prijzen.

Voor deze jaarlijkse wedstrijd, nodigt de Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG) ieder jaar zes scholen uit: Pieter Zandt, Via College, Greijdanus, Talent Stad, Agnieten College en Echnaton College Almere. Iedere school kon twee leerlingen per onderdeel richting Genemuiden sturen om hun talenten te laten zien.

In alle hoeken van de grote hal op het industrieterrein van Genemuiden werd hard gewerkt. Bij het timmeren was het passen, zagen en meten om een grote picknicktafel te construeren volgens vooraf geleverde werktekening, waarop exacte maten stonden aan gegeven. Bij het metselen ging het om het opzetten van een ‘muur in staand verband met verdiepte voegen’. Verder was er een categorie voor jongens die aan de slag gingen met radiatoren, meterkasten en een cv-ketel.

De veelkoppige jury was alert bij iedere handeling die de leerlingen uitvoerden. Hier en daar werd een oogje dichtgeknepen om een aanwijzing te geven. Er werd gelet op de punten metseltechniek, regelmaat van de voeg, beroepsuitstraling en samenwerking. Bij het timmeren ging het om de maatvoering, de precisie, en ook de samenwerking was belangrijk bij de beoordeling.

Voor die prijsuitreiking was burgemeester Eddy Bilder naar de wedstrijdlocatie gekomen. “Van alle soorten kunst, is de bouwkunst het nuttigst”, vertelde Bilder. “Dus als jullie nog twijfelen over wat je later wil gaan doen: kies voor de bouw”, zo enthousiasmeerde de burgemeester.

De timmerwedstrijd werd gewonnen door Kyano en Sil uit Zwolle. Rebar uit Kampen had het mooiste metselwerk. Jan van den End, ook van de Pieter Zandt en woonachtig aan de Kamperzeedijk, won in de categorie installatiewerk. Na afloop stond voor alle deelnemers een buffet klaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500