Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stripfiguren en bakvormpjes printen bij bieb

Geplaatst op: 10 februari 2024

In voorjaarsvakantie zijn er weer leuke kinderactiviteiten in de Bibliotheek Zwartsluis en Genemuiden. In de Bibliotheek Zwartsluis is het dan Stripweek met een Stripfigurenspeurtocht, de workshop ‘Print je eigen 3D-stripfiguur en de workshop ‘Maak je eigen Flip(strip)boekje. In de Bibliotheek Genemuiden is er de workshop ‘Print je eigen 3D-uitsteekvormpje’.

Op dinsdag 20 februari 2024 is er van 14.00 tot 16.30 uur een Stripfigurenspeurtocht uitgezet in de straten rond de Bibliotheek Zwartsluis. Kinderen kunnen de route binnen bij de balie afhalen. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. De workshop ‘Print je eigen 3D-stripfiguur’ is op woensdag 21 februari 2024 van 10.00 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Zwartsluis. Er is plek voor maximaal tien deelnemers. Deelname kost 1,50 euro per persoon. Tot slot kunnen kinderen die graag tekenen op donderdag 22 februari 2024 van 10.00 tot 12.00 uur deelnemen aan de workshop ‘Maak je eigen Strip(flip)boekje. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Uitsteekvormpje

In de Bibliotheek Genemuiden vindt de workshop ‘Print je eigen 3D-uitsteekvormpje’ plaats op donderdag 22 februari 2024 van 10.00 tot 11.00 uur. Tijdens deze workshop ontwerpen kinderen een eigen uitsteekvormpje in het computerprogramma TinkerCAD om het vervolgens uit te printen in 3D. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Deelname kost 1,50 euro per persoon. Alle hiervoor genoemde activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Voor beide workshops met de 3D-printer graag vooraf aanmelden via www.bibliotheekzwartewaterland.nl/agenda.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500