Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De beste tips voor bijverdienen vanuit huis

Geplaatst op: 27 februari 2024

(Adv.) Als je vanuit je eigen huis wilt gaan bijverdienen dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Sinds corona worden meer beroepen vanuit huis gedaan, daar kun je dus je voordeel mee doen. Vanuit huis werken betekent dat je geen kantoorruimte hoeft te huren of kopen of een werkplek huren in een flexkantoor. Het heeft ook wel wat nadelen. Ten eerste lopen werk en privé natuurlijk meer door elkaar. Daar komt bij dat je bij de Kamer van Koophandel, waar je je bedrijf inschrijft in het Handelsregister, je woonadres als zakelijk adres moet opgeven. Deze gegevens zijn openbaar en dus ook op te vragen door een klant die verhaal wil halen. Maar er zijn zeker mogelijkheden om vanuit huis een bedrijf te starten

Een webshop beginnen

Je kunt vanuit huis een webshop starten waarin je producten verkoopt aan klanten in binnen- en buitenland. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt gebruikmaken van dropshipping. Daarbij houd je zelf geen voorraad aan. Als er een bestelling binnenkomt dan bestel je het product bij je leverancier en je laat het vervolgens direct bij de besteller afleveren. Je kunt natuurlijk ook een beperkte voorraad aanhouden van de artikelen in je webshop. Als het assortiment beperkt is dan kun je daar je zolder of een leegstaande slaapkamer voor inrichten. Ook kun je een product pas bestellen als het in je webwinkel wordt besteld en na levering zelf doorsturen naar de klant. Dit zorgt uiteraard wel voor een langere levertijd. Maar je houdt op deze manier wel zelf zicht op je leveringen en de kwaliteit van de producten.

Vloggen en bloggen

Als een webshop niet jouw ding is dan kun je ook nog gaan bloggen of vloggen. Een vlogger maakt en publiceert video’s. Die kunnen overal over gaan. Over je favoriete sport of een hobby. Over de belevenissen met je hond of over de reizen die je maakt. Als je liever schrijft dan dat je video’s maakt dan kun je een blog starten. Dit levert beide in beginsel geen geld op, maar als je blog of vlog populair is, dan willen bedrijven wellicht adverteren waarvan jij de inkomsten kunt incasseren. Er zijn vloggers die de status van influencer bereiken en online duizenden of soms zelfs miljoenen volgers hebben. Bedenk wel dat dat laatste slechts voor een kleine groep is weggelegd. Ook is het bestaan van een influencer zeer vluchtig, je roem kan zomaar vergaan als je een keer iets doet of zegt dat je volgers niet aanstaat.

Veilig online

Als je een webshop start, kun je gebruikmaken van de expertise van CCV Shop. Zij kunnen je webwinkel hosten en je ook advies geven over bijvoorbeeld beveiliging. Als je besluit om een vlog te starten dan is YouTube daarvoor het aangewezen platform. Je kunt links naar je vlogs vervolgens plaatsen op je Facebook- of Instagram kanaal. Ook TikTok is populair, maar bedenk dat dit bedrijf in Chinese handen is. Dit kan betekenen dat informatie over jou wellicht in verkeerde handen komt. Maar ook Facebook en Instagram zijn natuurlijk verre van privé.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500