Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van der Sluis genomineerd voor titel ‘beste leerbedrijf 2024’

Geplaatst op: 12 maart 2024

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) maakte onlangs bekend dat Van der Sluis één van de twaalf genomineerde leerbedrijven is voor mbo-studenten in de sector Techniek & Gebouwde omgeving.

Van der Sluis leidt al bijna 70 jaar lang mensen op in de techniek onder haar bedrijfstakken Installatie, Constructie en Agri. Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij Van der Sluis. Daarbij vindt het bedrijf het belangrijk om hierin steeds verder te professionaliseren. Op de werkvloer leren ze praktische en sociale vaardigheden. Door studenten op te leiden, levert Van der Sluis een belangrijke bijdrage aan de toekomst van vakmanschap.

Maandag 13 mei wordt de landelijke winnaar bekend gemaakt tijdens het Uitblinkersgala. Dit wordt georganiseerd door MBO Raad en SBB. De winnaar mag zich een jaar lang beste leerbedrijf van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf van Nederland vragen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Door middel van stageplekken en leerbanen nemen de bedrijven en opleiders een aanzienlijk deel van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500