Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bescherm je pand tegen een inbraak met deze tips

Geplaatst op: 28 maart 2024

(Adv.) Inbrekers worden steeds creatiever om ergens binnen te komen. Ze houden een huis of bedrijfspand een tijdje in de gaten om zo te beoordelen of een inbraak de moeite waard is en of het risico acceptabel is. Uiteraard is het zaak om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Hoe meer moeite een inbreker moet doen om ergens binnen te komen, des te groter de kans is dat hij zijn slag liever elders slaat. Goede inbraakbeveiliging is dus zeker geen overbodige luxe.

Kies voor goede sloten

Goede sloten zijn een eerste vereiste. Bespaar hier dus niet op en kies voor goede cilindersloten met kerntrekbeveiliging. Kerntrekken is een methode die inbrekers graag toepassen. Hiermee kan een slot dat hier niet tegen is beveiligd in minder dan een minuut worden geforceerd. Wil je nog betere beveiliging, dan laat je een slot met meerpuntssluiting plaatsen. Dit slot gaat met één keer de sleutel omdraaien op twee of drie punten in de sponning. De meeste inbrekers zullen het niet zien zitten om zo’n slot te forceren. Goede sloten is één ding, maar zorg er ook voor dat inbrekers niet via de ramen binnen kunnen komen. Een inbreker zal niet snel een ruit inslaan omdat het kabaal alarmerend kan werken. Maar laat geen raam open staan waar een inbreker gemakkelijk bij kan komen.

Een inbraakalarm installeren

Voor bedrijven en in bepaalde gevallen ook voor woningen kan een alarmsysteem installeren zeker een oplossing zijn. Als je waardevolle spullen in huis hebt zoals kunst, sieraden of dure geluidsapparatuur, dan wil je inbrekers graag buiten de deur houden. Je kunt kiezen voor een alarm waarbij een sirene afgaat maar ook voor een stil alarm. Dat geeft geen geluid maar zoekt direct contact met de meldkamer van een alarmcentrale. Een beveiliger wordt op pad gestuurd om te controleren. Als er inderdaad onraad is, kan hij direct de politie inschakelen. Op die manier kan de inbreker hopelijk op heterdaad worden betrapt. Bedrijven maken vaak gebruik van een sluitronde. Een beveiliger loopt een ronde door het pand en over het terrein, controleert of alle ramen en deuren gesloten zijn en schakelt het alarm in.

Laat je voorlichten over inbraakbeveiliging

Wil je inbrekers te slim af zijn, laat je dan adviseren over goede beveiliging van je woning of bedrijfspand. Zij kunnen een rondgang maken door het pand om te zien of er ‘zwakke plekken’ zijn waardoor inbrekers gemakkelijk kunnen toeslaan. Ook kunnen ze advies geven over het plaatsen van camerabewaking of een inbraakalarm. Als je als bedrijf camera’s plaatst moet je dit kenbaar maken, bijvoorbeeld middels een bord aan de gevel. Je moet ook regels opstellen voor het maken en bewaren van camerabeelden. Voor een alarm hoef je in principe niet te waarschuwen, maar het kan wel afschrikwekkend werken als je dit wel doet.

Wil je meer informatie over het goed beveiligen van je pand, kijk dan eens op  https://www.directveilig.nl/

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500