Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Betaal niet te veel voor een gebruikte auto: de beste tips

Geplaatst op: 26 april 2024

(Adv.) Als je van plan bent om een tweedehands auto te gaan kopen dan zijn er meerdere opties. Je kunt garages langs gaan, zij hebben vaak meerdere occasions staan. Een voordeel is dat deze wagens doorgaans worden nagekeken en dus rijklaar zijn zonder verborgen gebreken. Garagebedrijven bieden soms zelfs nog een paar maanden garantie na aankoop. Zeker als je een trouwe klant bent zal het niet snel gebeuren dat je op die manier een miskoop doet. Bij de aankoop van een gebruikte auto kun je ook gewoon onderhandelen over de prijs, net als bij een nieuwe.

Kopen van een particulier

Je kunt ook een gebruikte auto kopen van een particulier. Deze worden vaak aangeboden via online verkoopsites of soms via sociale media zoals Facebook. Als je koopt van een particulier krijg je uiteraard geen garantie. Als blijkt dat de auto een miskoop is dan heb je een probleem. Daarom is het belangrijk om je goed in te dekken. Je kunt een kentekencheck doen om meer informatie over de auto te weten te komen. Aan de hand van het kenteken kun je niet alleen zien om welk merk, type, kleur en bouwjaar auto het gaat. Er is nog meer informatie beschikbaar. Zo kun je zien wanneer er onderhoud aan de auto is gepleegd en of de kilometerstand logisch is gezien de leeftijd van de auto. Je weet dan dat er niet met die tellerstand is geknoeid. Dit is strafbaar, maar dat wil niet zeggen dat het niet voorkomt.

Laat je niet onder druk zetten

Het kan gebeuren dat een particuliere verkoper je onder druk zet om de auto te kopen. Je moet nú beslissen, want er zijn nog meer gegadigden. Ook als de verkoper bereid is om razendsnel met de prijs te zakken is dit vaak een indicatie dat hij haast heeft. Dat kan betekenen dat het om een gestolen auto gaat. Als je een auto koopt die gestolen is en je had dit logischerwijs kunnen weten, bijvoorbeeld door een extreem lage prijs, dan ben je mede schuldig aan heling. De rechter kan de auto dan vorderen zodat deze aan de rechtmatige eigenaar kan worden teruggegeven.

Laat de auto keuren bij twijfel

Als je zelf niet zoveel verstand hebt van auto’s dan kun je een gebruikte auto laten keuren door een BOVAG garage. Niet iedereen kruipt onder een auto of heeft verstand van wat er onder de motorkap gebeurt. Heb je het geluk dat je iemand in je omgeving hebt met verstand van zaken, neem die dan gewoon mee. Sowieso is het verstandig om met zijn tweeën te zijn, zo is in ieder geval duidelijk welke afspraken er zijn gemaakt en welke informatie is uitgewisseld. Et is heel gebruikelijk om een proefrit te maken. Als de eigenaar bang is dat je er vandoor gaat dan kan hij of zij natuurlijk altijd op de achterbank plaatsnemen tijdens een proefrondje.

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Van Dijk Containers 500