Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Haal het voorjaar in huis

Geplaatst op: 26 april 2024

(Adv.) Ben je dol op kleur en je tuin? Dit kun je ook binnen toepassen, zorg dat er een leuk bloemetje op tafel staat en geniet van de mogelijkheden en de sfeer. De winter is net voorbij en dan ben je toe aan mooi weer. Toch kan het in de lente nog wel eens wisselvallig weer zijn. Het kan in april ook nog erg onstuimig zijn en dan is het niet zo dat je de hele maand al volop in de tuin kunt werken. Dit is echter per jaar wisselend en met een wisselend klimaat als in Nederland, kan het ieder jaar weer verrassend zijn. Toch is het goed om alvast te doen wat je kunt in de tuin en dan kun je ook het voorjaar beter naar binnen halen. Soms kan het voorkomen dat door de harde wind een bloem afknakt.  Zonde natuurlijk, maar je kunt hem dan wel binnen in een vaasje met water zetten. Zo kun je alsnog langer genieten van het mooie product wat de natuur heeft ontwikkeld.  

Meer sfeer in de tuin

Plant op tijd de voorjaarsbollen, zodat je ieder jaar weer kan genieten. Bollen komen namelijk ieder jaar terug in de tuin. Je kunt twee dingen doen, je kunt de bollen na de bloem op laten drogen en dan uit de grond halen en dan weer terug planten tussen oktober en december. Sommige mensen kiezen er echter ook voor om de bollen het hele jaar door te laten zitten. Ze hebben er dan geen omkijken naar, maar je loopt dan wel het risico dat de bollen rotten. Dit kan gebeuren als het in de herfst erg veel regent. Als je dat wil voorkomen dan moet je de bollen tijdig uit de grond halen en dan ook weer op tijd planten, zodat ze volgend jaar weer kunnen bloeien.

Hoe krijg je meer groen in je tuin?

– Tegels eruit halen en meer planten erin zetten.

– Hang planten tegen de schutting of laat hem begroeien.

– Zet meer bakken neer zodat je vanuit binnen ook meer groen ziet als je naar buiten kijkt.

– Kies voor hangende bakken zodat je ook daardoor op hoogte meer groen kunt realiseren.

Vieren maar

Wil je graag iedereen laten zien hoe trots je bent op je tuin? Denk dan aan een mooi tuinfeest. Mensen zullen het zeer waarderen als zij bij je worden uitgenodigd. Plan dit op een mooi moment, lekker weer, hapje en drankje erbij en iedereen is tevreden. Het gaat een mooi moment worden waar je naartoe gaat werken, eerst de tuin maar eens in orde maken en kijken wat je alvast kunt doen om het klaar te maken voor het voorjaar. 

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Van Dijk Containers 500