Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Om deze redenen is kunstgras in de tuin een goed idee!

Geplaatst op: 30 april 2024

(Adv.) Nu de zomer eraan komt kijken we er natuurlijk allemaal naar uit om de dagen buiten te spenderen. Als jij een mooie tuin hebt is dat de ideale plek om eens even heerlijk een boekje open te slaan of de barbecue aan te zetten. Wil jij het hele jaar kunnen genieten van een stralend gazon? Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun tuin in te richten met kunstgras, bijvoorbeeld van kunstgrasparadijs.nl. Kunstgras in de tuin klinkt misschien ongezellig, maar modern kunstgras kan hartstikke mooi zijn en kent bovendien vele voordelen. We vertellen je er in dit artikel alles over.

Goedkoop

Het eerste voordeel aan kunstgras is dat het een ontzettend goedkope manier is om snel aan een mooi gazon te komen. Een gazon zaaien met graszaad is misschien nog goedkoper, maar dat is wel een tijdsintensieve klus. Voor een gazon van kunstgras moet je rekenen op kosten tussen de €14 en €35 per vierkante meter. Het is ook nog eens ontzettend makkelijk zelf te leggen. Graszoden kosten €10 per vierkante meter, maar je betaalt je scheel aan onderhoudskosten voor een grasmaaier, een besproeingssysteem en bemesting voor je gras.

Onderhoudsvriendelijk

Kunstgras leeft niet en kan dus ook niet dood gaan. Daarom heb je wat het onderhoud betreft geen kind aan kunstgras. Je hoeft niet te besproeien, te bemesten, bij te zaaien en natuurlijk nooit te maaien. Wel is het eens in de zoveel tijd wel zo netjes om je kunstgras een beetje schoon te maken. Er kunnen bijvoorbeeld veel gevallen blaadjes tussen de sprieten terechtkomen of er kan hier en daar wat modder achterblijven. Het schoonmaken van kunstgras doe je met een reinigingsmiddel en een harde kunststof borstel. Schrob je gazon schoon en spoel alles goed na met een tuinslang.

Overal geschikt

Ook geen onbelangrijk voordeel van kunstgras: zolang de ondergrond een beetje egaal is kun je het werkelijk overal leggen! Je hebt dus helemaal niet per se een vruchtbare bodem nodig. Is de grond van jouw tuin bedekt met tegels of heb je alleen een dakterras met balkon? Ook daar kun je prima wat kunstgras leggen! Zet er een paar leuke planten in een mooie pot bij en je kale tuintje of balkon is ineens helemaal mooi groen. Ook al voelt de echte tuinier misschien wat weerstand bij een gazon van kunstgras: kunstgras is goedkoop, onderhoudsvrij en ook nog eens geschikt voor op steen zoals bij een balkon. Helemaal niet zo’n slechte keuze dus!

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Van Dijk Containers 500