Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bilder: Waar gehakt wordt, vallen spaanders

Geplaatst op: 18 juni 2015

“Natuurlijk worden er fouten gemaakt”, zei burgemeester Bilder donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Die uitspraak deed hij als reactie op de kritiek die het college kreeg. “Waar gehakt wordt, vallen ook weleens spaanders. En er zijn ook dingen geweest waarvan wij gezegd hebben ‘dit mag nooit meer gebeuren’.”

Raadsleden uitten hun kritiek op het college, en legden de vinger bij een aantal door het college gemaakte fouten. Tamme Spoelstra (ChristenUnie) vroeg de burgemeester om een reactie op de persoonlijke aanvallen van Astrid Dijkstra (PvdA) op het college. “Ik heb gezegd dat ik met grote aarzeling deze toon heb gekozen. We voelen ons hierdoor gedwongen door het handelen van dit college”, zei Dijkstra er zelf over. “We zien wel degelijk de inspanning en het harde werk dat hier gedaan wordt. Maar sommige fouten blijven zich herhalen.”

“Ik heb er al op gewezen: we zijn allen feilbare mensen. En van onze fouten willen wij leren”, liet de burgervader zelf nog los, die zich overigens niet herkent in het geschetste negatieve beeld. Wethouder Visserman: “Het is niet altijd even vrolijk wat je te horen krijgt, maar ook hier staat een mens.”

Laatsgenoemde ging daarna in op de vragen die aan het college gesteld waren over de kadernota. Hij merkte op dat de industriehaven in Genemuiden snel kostendekkend is.  John Smits, die eerder opmerkte dat Zwartewaterland in de top tien van duurste gemeenten zou staan, kreeg een veeg uit de pan van de wethouder. “Wij staan op plaats van 376 van de ongeveer 400 gemeenten”, reageerde hij.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500