Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA, CU en CDA willen hulp aan asielzoekers

Geplaatst op: 10 september 2015

PvdA, ChristenUnie en CDA vragen het college vanavond in een motie om hulp aan en voor asielzoekers te bieden. Volgens die partijen zijn er voldoende maatschappelijke organisaties die een bijdrage (willen) leveren aan inzet voor de vluchtelingen.

Daarom vragen zij het college een stimulerende, faciliterende en waar nodig coördinerende rol te spelen bij het samenbrengen van verschillende aangeboden hulp. Ook willen de partijen dat het college individuen en maatschappelijke organisaties in contact brengen met organisaties die lokale initiatieven een goede plaats kunnen geven binnen het landelijke aanbod voor en aan de vluchtelingen. De partijen roepen daarnaast het college ook op om in contact te gaan met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

De boodschap van de partijen was verpakt in drie moties. Die werden gesteund door de hele raad, met uitzondering van twee moties. Daar was Gemeentebelangen tegen en gingen over een oproep aan het kabinet om actief mee te werken aan een duurzame en gezamelnlijke aanpak en oplossing vanuit Europees verband. De tweede waartegen Gemeentebelangen stemde ging over het verzoek aan het college om contact op te nemen met het COA.

Dat contact is er al eens geweest, meldde Genemuiden Actueel vandaag.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500