Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

GGD zelfs op Biestemerk om te informeren over vaccineren

Geplaatst op: 19 oktober 2021

De kraam (rechts) kon nog niet rekenen op enorme drukte.

Wie meer wil weten over de coronavaccins hoeft vandaag niet eens te Googelen. de Gemeentelijke Gezondheids Dienst (GGD) IJsselland staat namelijk met een kraam op de Biestemerk om maar informatie te verstrekken over het vaccin.

“Ons doel is niet om mensen te pushen dat vaccin te nemen. We willen vooral dat bezoekers van de Biestemerk goed geïnformeerd kunnen worden”, vertelt de medewerker in de kraam.

Dat de vaccinatiecijfers in Genemuiden lager liggen dan het landelijke gemiddelde, is niet de hoofdreden dat de GGD vandaag op de markt staat. “We gaan in de hele regio naar plaatsen toe waar veel mensen bijeen komen. Belangstellenden kunnen dan bij ons aan de kraam komen met hun vragen. Daarnaast hebben we folders zodat niet-gevaccineerden thuis nog eens rustig kunnen overwegen of ze zich willen laten inenten”, besluit de GGD.

De huisartsen van Genemuiden gaan 26 oktober ook weer vaccins zetten. Dat lieten ze gisteren weten in een brief.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500