Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Actieve en leerzame dag in Genemuiden

Geplaatst op: 31 augustus 2023

(Advertentie) Genemuiden is een stadje in de provincie Overijssel en staat bekend om de tapijtindustrie. Deze zomer kun je een leerzame dag beleven in het Tapijtmuseum in Genemuiden, waar je leert over de geschiedenis van de tapijtindustrie vanaf de 16e eeuw. Tapijten is een groot deel van de geschiedenis van Genemuiden en staat hier ook bekend om. Maar na je leerzame dag in het museum, wil je misschien ook iets actiefs beleven en ook dat is mogelijk in Genemuiden. Zo is er een ruim aanbod van actieve activiteiten voor zowel lokale bewoners als bezoekers. Omgeven door de prachtige natuur is Genemuiden de ideale bestemming voor buitenactiviteiten. We bespreken de activiteiten die echte aanraders zijn om deze zomer te doen in Genemuiden. 

Activiteiten op het water

Genemuiden ligt aan het Zwarte Water, waardoor het een uitstekende plek is voor watersportliefhebbers. Op een warme zomerdag is het op het water een stuk beter uit te houden dan op het vasteland. Zo kun je een zeilboot huren en genieten van het rustige water. Geniet van de koele wind terwijl je aan het zeilen bent. Ook kun je stand-up paddling (SUP) uitproberen. Je kunt een SUP huren en suppen op de wateren van het Zwartemeer. SUP is een geweldige manier om je evenwicht en stabiliteit te verbeteren terwijl je geniet van de prachtige omgeving. En wanneer je erin valt, heb je ook niet meer last van de zomerse warmte en kan je gelijk ook even een rondje zwemmen. Het is dus wel handig om een bikini of zwembroek aan te doen. 

Fietsen door de polders

Genemuiden en de omliggende omgeving bestaan uit prachtige polders. Door deze natuur kun je fantastisch fietsen, je kunt bijvoorbeeld een fiets huren en genieten van het mooie landschap om je heen. De korte sportlegging geeft je op een warme dag de bewegingsvrijheid die je nodig hebt om kilometers vooruit te trappen. Je kunt zelf bepalen welke afstand je wilt fietsen en hoe vaak je stops neemt. Je kunt stops nemen om mooie foto’s te maken of om even te lunchen met een mooi uitzicht. 

Natuur om je heen

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het nabijgelegen natuurgebied De Oldeneel de plek waar je heen moet gaan. Dit prachtige gebied staat bekend om zijn flora en fauna en biedt verschillende wandelroutes om te verkennen. Je kunt je eigen afstand kiezen, die goed bij jou past. Je kunt zelfs een wandelquiz doen. Je kijkt waarschijnlijk je ogen uit, dus vergeet wederom geen foto’s te maken. Je kunt ook een picknickmand meenemen, om gezellig met je vrienden samen te lunchen na je ochtendwandeling. Ook kun je kiezen om de parken in Genemuiden op te zoeken om daar een wandeling te maken of om een yogasessie te doen. Zo kun je lekker tot rust komen, in een prachtige omgeving. Hierbij zijn goede sporttops van belang, zodat je het niet veel te warm krijgt in de zon.  Genemuiden biedt deze zomer een schat aan actieve mogelijkheden voor avonturiers en natuurliefhebbers. Voor iedereen iets te beleven in het prachtige Genemuiden. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500